Blatter bespreekt Messi en Suarez bij WK-terugblik

Reacties

FIFA-voorzitter Sepp Blatter (78) kijkt tevreden terug op het WK 2014. Op de persconferentie na afloop van het toernooi in Brazilië liet hij de schorsing van Luis Suarez en de Gouden Bal die Lionel Messi won ook nog eens de revue passeren.

Blatter bespreekt Messi en Suarez bij WK-terugblik

Blatter gaf het toernooi in Brazilië een 9+ als rapportcijfer. Daarmee sloeg hij de eindronde iets hoger aan dan die van vier jaar geleden, toen Zuid-Afrika van hem een 9 kreeg. 'In vergelijking met vier jaar geleden hebben we het weer wat beter gedaan. Het was een speciaal toernooi', aldus Blatter. 'Waarom geen 10? Perfectie bestaat niet. Daarom geef ik dit cijfer.'

Dat Luis Suarez na zijn beet in de schouder van Giorgio Chiellini voor vier maanden geen voetbalgerelateerde activiteiten mag uitvoeren, kwam ook aan bod. 'Als voetballer vind ik dat een zware sanctie en voel ik zijn pijn', vertelde de Zwitser. 'Maar als FIFA-voorzitter moet ik gewoon de uitspraak van onze disciplinaire commissie aanvaarden. Ik hoop dat hij snel terugkeert. En dat hij zijn kwaliteiten, zoals een neusje voor de goal, net als op het WK na zijn schorsing weer zal laten zien. Suarez gaat nu ook bij een van de beste clubs van de wereld spelen', stipte hij ook de megatransfer van de Uruguayaan naar Barcelona aan.

Messi
Van Suarez was het bruggetje naar de volgende topspeler snel gemaakt. Blatter vertelde verrast te zijn door de Gouden Bal-verkiezing. Verliezend finalist Lionel Messi haalde de trofee op. 'Ik was inderdaad wel een beetje verrast toen ik Messi zag naar boven komen om de trofee af te halen. Maar zijn vier doelpunten waren natuurlijk wel beslissend voor Argentinië.'

Opvallend was dat wanneer Blatter in Brazilië in beeld kwam, direct een oorverdovend boegeroep volgde. 'Dat hoort er nu eenmaal bij', wilde de Zwitser niet te lang bij zijn impopulariteit stilstaan. 'Dit is mijn tiende WK, waarvan mijn vijfde als FIFA-preses. Ik verlaat Brazilië als gelukkig man. Ik heb schitterend voetbal met veel passie en intensiteit gezien', aldus Blatter, die nog wel fel ageerde tegen journalisten die het onderwerp corruptie aansneden. 'Luister dame, als je over corruptie spreekt, moet je ook de bewijzen kunnen voorleggen. Ik aanvaard niet dat jij onze betrokkenheid bij corruptie suggereert', aldus de Zwitser tegen een verslaggeefster.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.