Blanc én Mourinho hopen op Ibrahimovic in kwartfinale

Reacties

Een schorsing voor Zlatan Ibrahimovic wordt door Paris Saint-Germain niet zonder slag of stoot geaccepteerd. Daarbij krijgt de Franse club steun van Chelsea-coach José Mourinho.

Blanc én Mourinho hopen op Ibrahimovic in kwartfinale

PSG zal beroep aantekenen tegen een straf voor Ibrahimovic, mocht de Franse club op basis van de beelden tot de conclusie komen dat de uitsluiting in de Champions League-wedstrijd op Stamford Bridge (2-2) onterecht was. De Zweed kreeg een rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers na een overtreding op Oscar.

Blanc wilde direct na afloop niet te veel vooruitlopen op de vervolgstappen. 'Ik heb de beelden nog niet gezien', zei de Franse trainer, die wel hoopt dat de strafmaat laag zal zijn. 'Een commissie zal zich buigen over de beslissing. Ik hoop dat hij erbij kan zijn in de kwartfinale.'

Paris Saint-Germain kan in elk geval op de steun rekenen van Chelsea-coach José Mourinho. 'Ik hoop dat de UEFA de fout kan beperken en hem laat spelen in de kwartfinale. Dat verdient hij', aldus de Portugees.

Het vroegtijdige vertrek van Ibrahimovic was een klap, maar volgens Blanc was daarmee de vastberadenheid bij PSG allerminst verdwenen. 'Ik was verrast in de rust door de kalmte van mijn ploeg. We waren in het nadeel, maar ik had het idee dat mijn spelers door wilden gaan op dezelfde weg. We moesten een paar dingen aanpassen, maar ik was ervan overtuigd dat de spelers er klaar voor waren om honderd procent te geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.