Blamage brengt Kroatië weer aan het wankelen in EK-kwalificatie

Reacties

Kroatië heeft nagelaten een belangrijke slag te slaan op weg naar het EK. Tegen alle verwachtingen in ging het tegen Azerbeidzjan mis voor Luka Modric en co.

Blamage brengt Kroatië weer aan het wankelen in EK-kwalificatie
Azerbeidzjan
Azerbeidzjan
1 - 1
Kroatië
Kroatië

De prestaties van Azerbeidzjan in Groep E waren meelijwekkend. In een poule waar vier landen met recht hoop koesteren op EK-kwalificatie, was de laagvlieger na vier duels nog puntloos. Dat Kroatië zijn vorige kwalificatieduel met 0-4 won van Slowakije zal allerminst extra hoop hebben gegeven bij het thuisland.

Toch hield Azerbeidzjan prima stand. Kroatië was zoals verwacht dominant, maar verzuimde ver afstand te nemen. In de elfde minuut kwamen de Kroaten nog wel op voorsprong via de jarige Modric. De Real Madrid-ster benutte een strafschop na hands van Anton Krivotsyuk.

Die vroege 0-1 was voor Azerbeidzjan nog geen reden de aanval te zoeken. De ploeg plooide terug en hield de ruimtes zo klein mogelijk in de hoop lang in de wedstrijd te blijven. Die opzet slaagde. Na eerder al een paar gevaarlijke counters zorgde Tamkin Khalilzada na een fraaie dribbel voor de 1-1.

Kroatië had nog twintig minuten om pijnlijk puntenverlies te voorkomen. Bondscoach Zlatko Dalic probeerde nog wat te forceren door aanvallers Josip Brekalo en Mislav Orsic in te laten vallen, maar dat was tevergeefs. Na het puntenverlies is het voor de Kroaten afwachten wie van de concurrenten het meest gaat profiteren. Hongarije speelt maandagavond thuis tegen Slowakije.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep E EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
8
5
2
1
17-7
+10
17
2
Wales
8
4
2
2
10-6
+4
14
3
Slowakije
8
4
1
3
13-11
+2
13
4
Hongarije
8
4
0
4
8-11
-3
12
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.