Blackburn Rovers degradeert na nederlaag tegen Wigan

De Premier League gaat volgend seizoen verder zonder Blackburn Rovers. De kampioen van 1995 degradeerde naar het Championship na een thuisnederlaag tegen Wigan Athletic.

Blackburn Rovers degradeert na nederlaag tegen Wigan

Nummer negentien Blackburn moest winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud, terwijl ook Wigan niet zeker was van nog een seizoen op het hoogste niveau. Al vroeg in de wedstrijd was er actie in Ewood Park, maar niet door de 22 spelers. Een kip op het veld zorgde ervoor dat het spel werd stilgelegd.

Na rust kreeg Blackburn een grote kans via Yakubu, maar Jean Beausejour redde de bal van de doellijn. Ook appelleerde de ploeg van manager Steve Kean (foto) tevergeefs voor een strafschop na een overtreding van Emmerson Boyce op Junior Hoilett, maar scheidsrechter Mark Clattenburg zag er geen penalty in.

In de 87ste minuut zorgde Antolín Alcaraz voor de definitieve beslissing. De verdediger kopte een hoekschop van Beausejour binnen, waardoor Wigan drie punten meenam naar huis. Blackburn degradeert door de nederlaag, terwijl Wigan zich verzekert van nog een seizoen Premier League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's