B-keus Leicester City schenkt fans licht in duistere tijden

Reacties

Een fantasie-elftal van Leicester City heeft woensdag de laatste zestien bereikt van het FA Cup-toernooi. Derby County, dat uitkomt in het Championship, boog pas in een verlenging het hoofd voor de landskampioen: 3-1.

B-keus Leicester City schenkt fans licht in duistere tijden

Voor zowel Leicester als Derby was de replay – de eerste ontmoeting eindigde in een 2-2 remise – niet meer dan een hinderlijke onderbreking. Die conclusie zou je althans kunnen trekken aan de hand van de opstellingen. Claudio Ranieri voerde bij The Foxes liefst tien mutaties door ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Manchester United (0-3 verlies) en zijn collega Steve McClaren deed met acht wijzigingen weinig onder voor de Italiaan.

De B-teams van Leicester en Derby slaagden er voor rust niet in om het publiek te vermaken. De landskampioen smeekte vlak voor rust om een strafschop na een vermeende overtreding van Richard Keogh op Ben Chilwell en had de pech dat Ahmed Musa een aardige kans niet verzilverde, maar verdere opwinding bleef uit.

Vlak na rust brak Leicester via Andy King de ban. De clubman kopte raak op aangeven van Marc Albrighton, die de bal met het hoofd klaarlegde. De fans die dachten dat Leicester met dit doelpunt de geest zou krijgen, werden snel uit de droom geholpen. De thuisploeg drukte niet door en incasseerde na ruim een uur zelfs de 1-1. Julien De Sart legde een vrije trap opzij voor Abdoul Camara, die zijn schot beslissend van richting zag worden veranderd.

Leicester City is in 2017 het op een na slechtst presterende team in de vier Engelse profdivisies. Alleen Leyton Orient haalde per wedstrijd gemiddeld nog minder punten.
Leicester City is in 2017 het op een na slechtst presterende team in de vier Engelse profdivisies. Alleen Leyton Orient haalde per wedstrijd gemiddeld nog minder punten.

Leicester, dat toch al niet overloopt van het vertrouwen, ontbeerde het raffinement om Derby snel van repliek te dienen. Geluk had de ploeg van Ranieri ook al niet. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte Derby-doelman Jonathan Mitchell hands buiten het strafschopgebied, maar hij kreeg daarvoor zelfs geen gele kaart.

Aan het begin van de verlenging maakte Leicester, inmiddels met Riyad Mahrez in de ploeg, alsnog het verschil. Winteraanwinst Wilfred Ndidi besloot een rush met een kiezelhard schot, dat via de paal in het doel belandde. In de tweede helft van het noodzakelijke toetje maakte Demarai Gray aan de onzekerheid van de Leicester-fans een einde door fraai af te ronden.

De zege komt op een goed moment voor het matig presterende Leicester. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak de leiding van de huidige nummer zestien van de Premier League het vertrouwen uit in Ranieri, die onder vuur ligt door de dramatische prestaties in de competitie.

In de achtste finale van het FA Cup-toernooi gaat Leicester over anderhalve week op bezoek bij Millwall. The Foxes vervolgen later deze maand de Champions League met een uitwedstrijd tegen Sevilla in de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.