Bizar: woedende Standard-fans bestormen het veld en lezen spelers de les

Reacties

De supporters van Standard Luik hebben zich vrijdagavond van hun allerslechtste kant laten zien. Aan het begin van de tweede helft van het uitduel met KV Mechelen bestormden ze het veld, om de spelers de les te lezen.

Bizar: woedende Standard-fans bestormen het veld en lezen spelers de les
© Pro Shots
Mechelen
Mechelen
3 - 1
Standard Luik
Standard Luik

Het is crisis bij Standard, zoveel is duidelijk. Van de voorgaande vier competitieduels werden er drie verloren, waarna vrijdagavond het uitduel met KV Mechelen op het programma stond. Een mooie kans op eerherstel, maar het werd (in meerdere opzichten) een drama. Na zeventien minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg, waarna de fans uit Luik zich roerden.

Nadat er al vuurwerk werd afgestoken, werden er massaal tennisballen op het veld gegooid (zie video onder), waardoor de wedstrijd moest worden stilgelegd. Direct voor het begin van de tweede helft werd het nóg krankzinniger. Een groepje Luikse supporters bestormde het veld en ging verhaal halen bij de spelers. Dat ging scheidsrechter Nathan Verboomen te ver: hij stuurde alle spelers terug naar binnen en verlengde de rust uiteindelijk met een kwartier.

Na afloop reageerde trainer Mbaye Leye: 'Het is triest dat die veldbestorming ervoor nodig was om een andere instelling te zien bij de spelers. Het gedrag van de fans was totaal verkeerd, maar mijn team ging daarna wel beter voetballen', aldus de Senegalees, die dus totaal niet te spreken was over de instelling van zijn ploeg. Hij sloot af met een wat cryptische conclusie. 'Ik wil niet de hele tijd tegen die jongens schreeuwen, ik ben het beu om de bad guy te zijn hier. Dat de fans boos op me zijn, is logisch. Maar wat deze spelers nodig hebben, is iemand waar ze bang voor zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.