Bizar debuut Stramaccioni op bank van Internazionale

De wisseling van de wacht bij Internazionale heeft geleid tot een spectaculaire zege in Giuseppe Meazza. Udinese verslikte zich in Siena.

Internazionale-Genoa 5-4Andrea Stramaccioni, die maandag aantrad als vervanger van de ontslagen Claudio Ranieri, begon met een overwinning aan zijn klus het seizoen van Internazionale te redden. Voor de 36-jarige trainer was het een debuut om nooit meer te vergeten. In Giuseppe Meazza vielen negen treffers, waarvan vier uit een strafschop. Bovendien eindigden beide ploegen de wedstrijd met tien man.

Inter begon voortvarend tegen Genoa. Diego Milito (2x) en Walter Samuel zette de Nerazzurri na 37 minuten op een comfortabele 3-0 voorsprong. Na bijna een uur was de marge nog maar één treffer na doelpunten van Emiliano Moretti en Rodrigo Palacio. Ondanks de 4-2 van Mauro Zarate in de 74ste minuut ging Inter een spannende slotfase tegemoet na een overtreding van keeper Júlio César. De Braziliaan kreeg een rode kaart voor zijn vergrijp en zag vanaf de kant hoe Alberto Gilardino de toegekende strafschop verzilverde.

In de 85ste minuut kon Inter opgelucht ademhalen. Milito bracht uit een strafschop met zijn derde treffer van de middag zijn oude club de genadeklap toe. Genoa, dat Fernando Belluschi verloor met rood, deed in blessuretijd wat terug. Maar verder dan de benutte penalty van Gilardino kwamen de gasten niet.

Inter heeft door de zege de zesde plaats en daarmee Europees voetbal weer in zicht. De achterstand op AS Roma is drie punten. Genoa verkeert door de nederlaag nog in degradatieproblemen.

Siena-Udinese 1-0Bij Siena gaf Udinese niet thuis. De nummer vijf van de Serie A ging ten onder door toedoen van Mattia Destro, die in de zeventigste minuut de winnende treffer voor zijn rekening nam. Udinese voelt door de nederlaag de hete adem van het wel winnende AS Roma in de nek.

Overige uitslagen:Lecce-Cesena 0-0Fiorentina-Chievo 1-2Cagliari-Atalanta Bergamo 2-0Bologna-Palermo 1-3 Foto: VI Images