Bilic verontschuldigt zich bij 'mister Wenger'

Reacties

'We willen volgende week, zoals sommigen dat zeggen, onze droom in vervulling laten gaan', sprak Besiktas-trainer Slaven Bilic na afloop van het 0-0 gelijkspel tegen Arsenal van dinsdagavond. De Kroaat hoopt tijdens de return in Londen weer wel de beschikking te hebben over zijn 'belangrijkste speler'.

Bilic verontschuldigt zich bij 'mister Wenger'

'Wij zullen er volgende week klaar voor zijn', zei Bilic na afloop van de wedstrijd in de play-off ronde van de Champions League, waarin Besiktas Arsenal in Turkije op 0-0 hield. Hij heeft goede hoop op een goede afloop, met de terugkeer van zijn 'belangrijkste speler' Atiba Hutchinson.

'We gaan niet naar Londen om in Harrods (warenhuis gespecialiseerd in luxegoederen, red.) te shoppen, maar we willen - zoals sommigen dat zeggen - onze droom in vervulling laten gaan. Ik zeg eigenlijk liever dat we onze taak en ons plan goed uit moeten voeren in de uitwedstrijd', aldus Bilic.

Excuses
De coach van Besiktas werd dinsdagavond naar de tribune gestuurd door de arbiter van dienst, wegens felle kritiek op de leiding van de wedstrijd. 'Daar heb ik na de wedstrijd mijn excuses voor aangeboden', zei Bilic tijdens het perspraatje na afloop. 'Ik heb sorry gezegd tegen de scheidsrechter en tegen mister Wenger. Misschien overdreef ik mijn reactie wat, maar ik ben dit soort situaties ook nog niet gewend', aldus de Kroaat, die aangaf te hopen niet een schorsing aan zijn broek te krijgen voor de return.

Özyakup
Ook voor zijn pupil Oguzhan Özyakup (foto, boven) was het nog wat onwennig, helemaal omdat hij tegen zijn voormalige club aantrad. 'Ik ging er op mijn vijftiende naartoe', ging de 21-jarige aanvallende middenvelder in gesprek met de NOS terug naar de beginperiode van zijn loopbaan. 'Dat besef je op dat moment niet echt maar dat heeft me toch wel gevormd. Daar ben ik ze alleen maar dankbaar voor.'

Özyakup heeft vertrouwen in een goede afloop van de returnwedstrijd van volgende week, die hij beschouwt als een speciale wedstrijd ('Helemaal met deze uitslag'). 'We lieten hen niet voetballen en dat gaf ons zelfvertrouwen. Wij speelden als een team, als één blok. Dan word je ook minder snel moe. Je moet Arsenal niet laten voetballen, want dan spelen ze je kapot.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.