Bilbao stevent af op voorronde Champions League

Atheltic Bilbao heeft zondagavond zeer goede zaken gedaan met het oog op de vierde plaats in de Spaanse competitie. In eigen huis werd directe concurrent Sevilla eenvoudig opzij gezet: 3-1.

Door de zege bezet de club uit Bilbao de vierde plaats met zes punten voorsprong op achtervolger Sevilla. Met nog drie speelronden voor de boeg lijkt de voorronde Champions League zo goed als zeker voor de ploeg van trainer Ernesto Valverde.

Voor de rust opende Markel Susaeta (foto) op vreemde wijze de score in San Mamés Barria. De Spaanse middenvelder schoot na vier minuten raak direct vanuit de hoekschop. In de tweede helft voerden Iker Muniain en Ander Herrera de score verder op. Muniain volleerde zijn ploeg naar 2-0, terwijl Herrera de derde treffer binnen knikte.

Het slotakkoord was voor de bezoekers, die via Kevin Gameiro de eindstand bepaalden. Wanneer Los Leones volgende week winnen op bezoek bij Rayo Vallecano is het felbegeerde Champions League-ticket in de pocket aangezien het onderlinge resultaat met Sevilla in het voordeel is van Bilbao (1-1 en 3-1 zege).