Bilbao schiet uit tegen Partizan en stijgt boven de rest uit

Athletic de Bilbao trekt een tussensprint in de Europa League. De Basken wonnen het thuisduel met Partizan Belgrado met 5-1 en hebben daardoor een kleine voorsprong als koploper in Groep L, waarin AZ verder achterop is geraakt.

De verschillen tussen de vier ploegen waren klein in Groep L voorafgaand aan de vierde speelronde van de groepsfase van de Europa League. Athletic de Bilbao en Partizan Belgrado, die elkaar donderdagavond troffen in Spanje, stonden beiden op zes punten na drie duels.

Dat de verschillen niet alleen op de ranglijst minimaal waren, bleek wel bij de tweede ontmoeting tussen beide ploegen. Want nadat Iñaki Williams (foto) de score na een kwartier had geopend na mistrappen van Partizan-verdediger Gregor Balazic, lag de bal twee minuten later alweer achter Athletic-doelman Iago Herrerin. Aboubakar Oumarou werd de diepte ingestuurd en hoewel hij zich in buitenspelpositie leek te bevinden werd zijn doeltreffende schot in de rechterhoek geldig verklaard door het arbitrale zestal.

Vijftal goals
Maar zoals ook bij de eerste confrontatie (2-0 zege Bilbao) het geval was, bleken de Basken ook in het eigen stadion over de langste adem te beschikken. Want weer twee minuten na de gelijkmaker was het opnieuw Williams die scoorde. De 21-jarige Ghanese Spanjaard hoefde zijn voet enkel maar tegen de voorzet van Aritz Aduriz te zetten om zijn tweede goal van de avond te laten aantekenen.

Beñat Etxebarria schoot de thuisploeg nog voor rust naar 3-1 uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, waarna Aduriz (kopbal uit vrije trap) en Gorka Elustondo (na terugleggen van Aduriz) de eindstand op 5-1 bepaalden. Daardoor komt Bilbao op negen punten uit vier duels, drie meer dan FC Augsburg en Partizan en liefst zes punten meer dan AZ. Die ploeg komen de Spanjaarden echter nog tegen in de laatste speelronde van de groepsfase.