Bikkelharde Tunesiërs laten Wilmots en Lukaku schrikken

Reacties

Diep in de extra tijd van het duel met Tunesië (1-0 zege) sloeg de schrik Marc Wilmots om het hart, toen hij zijn spits Romelu Lukaku naar de grond zag gaan. De bondscoach van België heeft echter goede hoop dat de frontman het eerste WK-duel met Algerije van volgende week dinsdag haalt.

Bikkelharde Tunesiërs laten Wilmots en Lukaku schrikken

Lukaku, die in de tweede helft was ingevallen, liep een enkelblessure op bij een onbesuisde tackle van zijn directe tegenstander. 'Hij incasseerde een trap en het zag er niet goed uit', aldus Wilmots tegen Sporza. 'De medische staf vertelde me dat het lijkt mee te vallen, maar we moeten enkele dagen wachten voor nieuws.' De absentie van Lukaku zou rampzalig zijn voor Wilmots, die zijn beoogde eerste spits Christian Benteke al mist door een achillespeesblessure.

De Tunesiërs toonden zich eerder in het duel ook al allesbehalve zachtaardig. Doelpuntenmaker Dries Mertens voorkwam op het nippertje een aanslag op zijn onderbenen en Issam Jemaa kreeg rood (twee keer geel) na aanhoudende kritiek op arbiter Viktor Kassai. Jemaa ging na zijn verbanning nog volledig door het lint tegen zowel Kassai als de vierde man, waardoor een lange schorsing dreigt.

'Deze zege geeft een boost', concludeert Wilmots, die geen issue maakt van de harde speelstijl van Tunesië. Hij ziet het als goede voorbereiding. 'Ze waren hard in de duels, maar dat zal Algerije op het WK ook zijn. Zij verdedigden met negen spelers en dan krijg je geen ruimte. We bleven geduldig en dankzij een goede pass op het juiste moment pakken we toch de zege. We hebben dus al onze oefenmatchen gewonnen: dat is goed voor het vertrouwen.'

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.