Bijzondere reden voor absentie Mahrez: 'Dopingcontrole was een risico'

Reacties

Manchester City pakte zondag met de Community Shield de eerste prijs van het seizoen en behaalde dat succes zonder Riyad Mahrez. De aanvaller had aangegeven dat hij graag wilde spelen tegen Liverpool, maar ontbrak bij de selectie vanwege zorgen over de dopingcontrole.

Bijzondere reden voor absentie Mahrez: 'Dopingcontrole was een risico'

Mahrez won met Algerije de Afrika Cup en keerde vrijdag terug bij City. Hij gaf toen aan dat hij tijdens het toernooi in Egypte medicijnen had gekregen van de Algerijnse medische staf, die bij de teamartsen van City niet bekend waren. Pep Guardiola besloot om geen enkel risico te nemen en nam Mahrez niet op in zijn wedstrijdselectie voor het duel van zondag.

'Riyad belde me na het winnen van de Afrika Cup en vertelde me dat hij snel wilde terugkeren, omdat hij in actie wilde komen tegen Liverpool', zei Guardiola tegen de BBC. 'Ik zei dat hij meer dan welkom was. Maar wij hebben hier niet de medicijnen die hij daar genomen heeft. Daarom was het een risico met het oog op de dopingcontrole en heb ik hem niet geselecteerd voor deze wedstrijd.'

Het is niet bekend om welk medicijn het gaat. 'Hopelijk is hij beschikbaar voor de volgende wedstrijd, tegen West Ham United, en zal in de toekomst alles in orde zijn', aldus Guardiola. Mahrez was wel aanwezig op Wembley, maar zat op de tribune. Na een 1-1 gelijkspel zag hij in de penaltyreeks Georginio Wijnaldum als enige speler falen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.