Bijrol voor Huntelaar en Dost in Wolfsburg

Schalke 04 heeft tegen VfL Wolfsburg een einde gemaakt aan zijn doelpuntendroogte en daarmee Bayern München een goede dienst bewezen (1-1).

Scoren ging Schalke 04 de laatste weken uiterst moeizaam af. Al drie duels staan Die Königsblauen in eigen land droog. Klaas-Jan Huntelaar wacht nog langer op een treffer in de Bundesliga. Zijn laatste competitiegoal dateert van 29 november 2014, toen hij met een hattrick Schalke 04 langs FSV Mainz 04 hielp.

Aan die droogte is zondag geen einde gekomen. Het was Leroy Sané (foto boven) die in de 53ste minuut de ban brak voor Schalke 04. De negentienjarige aanvaller begon op eigen helft aan een solo die resulteerde in de bevrijdende treffer.

De achterstand bracht Wolfsburg-trainer Dieter Hecking ertoe middenvelder Daniel Caligiuri in te brengen als verse kracht in plaats van spits Bas Dost. Het bleek een goede zet, want twaalf minuten voor het einde bereidde Caligiuri de gelijkmaker van Kevin De Bruyne voor.

Pas na die goal was het de beurt aan Dost om binnen de lijnen te komen. De Oranje-international moest voorkomen dat VfL Wolfsburg verder achterop zou raken op koploper Bayern München. Hij slaagde niet in zijn opzet en gaf daarmee ook zijn improductieve reeks sinds 1 maart een vervolg.

Door het resultaat van zondag moet Wolfsburg een pas op de plaats maken in de achtervolging op Bayern München, dat de voorsprong zag groeien tot twaalf punten met nog vijf duels voor de boeg. Schalke schiet weinig op met het punt in de strijd om de Europese tickets.