Bijdrage Van der Wiel PSG-succes, Zlatan valt uit

Paris Saint-Germain heeft zich ten koste van SC Bastia gerevancheerd voor de valse seizoenstart van vorige week. Maar het vroege uitvallen van Zlatan Ibrahimovic (foto) was een smet op het succes.

Gregory van der Wiel leverde met een assist in de 26ste minuut een belangrijke bijdrage aan de openingstreffer van Paris Saint-Germain, dat vorige week het seizoen was begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Reims. Het optreden van Van der Wiel bleef beperkt tot 45 minuten.

De 1-0 van Lucas Moura in Parc des Princes bleek de basis voor een regelmatige overwinning bij het debuut van David Luiz voor Paris Saint-Germain. Edinson Cavani maakte in de 57ste minuut een einde aan de illusies van Bastia.

Ondanks de zege waren er wel zorgen bij Laurent Blanc. De trainer zag zijn aanvoerder Ibrahimovic al naar een kwartier geblesseerd het veld verlaten. Voor de Zweed was het de eerste keer sinds zijn verhuizing naar Parijs in 2012 dat hij al voor rust werd gewisseld.