Bij Benfica geflopte Ould-Chikh duikt op bij FC Utrecht

Reacties

Bilal Ould-Chikh hoopt zijn voetballoopbaan bij FC Utrecht nieuw leven in te blazen. De negentienjarige vleugelspeler traint momenteel mee met de ploeg van Erik ten Hag nadat een avontuur bij Benfica op een mislukking uitliep. In Portugal kwam het voormalig toptalent van Twente niet verder dan een reserveplek bij het tweede elftal.

Bij Benfica geflopte Ould-Chikh duikt op bij FC Utrecht

Ould-Chikh (foto, links) stond in Nederland te boek als een groot talent en debuteerde op zijn zestiende in het eerste elftal van FC Twente. Een jaar later verdiende hij een transfer naar Benfica, dat 1,25 miljoen euro voor hem betaalde. In Portugal haalde de Marrokaanse Nederlander echter nooit het eerste elftal; hij kwam niet verder dan één basisplaats en elf invalbeurten in het tweede.

Waar Ould-Chikh bij Twente op jonge leeftijd al successen vierde met onder meer een doelpunt tegen Heracles en negentien wedstrijden in de hoofdmacht, kwamen er vanuit Portugal vooral negatieve berichten over naar Nederland. Zo werd hij bij Oranje Onder-19 vanwege onprofessioneel gedrag uit de selectie gezet.

FC Utrecht wordt mogelijk de zesde club van Ould-Chikh, nadat hij ook in de jeugdopleidingen van Feyenoord, RBC Roosendaal en Willem II/RKC speelde. Daarnaast kwam hij uit voor meerdere jeugdteams van Oranje, voordat hij in eerder deze maand voor Marokko Onder-20 koos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.