Bielsa verkiest toch Lazio boven Argentinië

Reacties

Marcelo Bielsa is de nieuwe trainer van Lazio. De zestigjarige Argentijn neemt in de Italiaanse hoofdstad de werkzaamheden over van Simone Inzaghi.

Bielsa verkiest toch Lazio boven Argentinië

Bielsa leek al een tijd geleden op weg naar de club van Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Stefan de Vrij, maar na het ontslag van de Argentijnse bondscoach Gerardo Martino was Bielsa naar verluidt ineens favoriet om zijn vaderland te gaan coachen. Lazio kondigde woensdag echter toch gewoon de komst van Bielsa aan, die zondag al met zijn nieuwe club mee op trainingskamp gaat.

Lazio kende na de derde plaats in het seizoen 2014/15 een dramatisch jaar. Trainer Stefano Pioli werd vanwege de teleurstellende resultaten ontslagen en zijn vervanger Inzaghi kon er niets meer van maken dan een betrekkelijk anonieme achtste plaats.

Bielsa stapte afgelopen seizoen op zijn beurt na één (!) speeldag al op bij Olympique Marseille, waar hij een jaar werkzaam was. Daarvoor trainde hij onder meer Athletic de Bilbao, Espanyol en de nationale teams van Chili en Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.