Bezoek aan Vilhena en co brengt Zenit de titel

Zenit Sint-Petersburg heeft de Russische titel geprolongeerd. Het bezoek aan Krasnodar leverde na een doelpuntrijk duel de benodigde punten op.

Krasnodar
Krasnodar
2 - 4
Zenit Sint-Petersburg

Door de onverwachte nederlaag van Lokomotiv Moskou tegen Tambov (2-3) lonkte de Russische titel voor Zenit. Een succes in Krasnodar zou voldoende zijn om zich opnieuw de beste van Rusland te mogen noemen. Maar ook Krasnodar wilde profiteren van de misstap van Lokomotiv in de strijd om de tweede plaats en een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League.

In een doelpuntrijke wedstrijd was het Zenit dat aan het langste eind trok en zo ten volle profiteerde. Tot twee keer toe poetste Krasnodar via Daniil Utkin een achterstand weg. Maar na de 2-3 van Sardar Azmoun bleef het antwoord van Tonny Vilhena en co achterwege.

In de 72ste minuut, en drie minuten na de wissel van Vilhena, maakte invaller Aleksey Sutormin het karwei af. Krasnodar, dat bij een 1-1 stand een strafschop had gemist, kon daardoor niet anders dan Zenit na afloop feliciteren met de overwinning en de titel.