'Bevroren' Traore ontbrekende puzzelstukje bij Vitesse

Reacties

Bertrand Traore was woensdag 'bevroren' bij de sneeuwwedstrijd (0-2 winst) tegen SC Cambuur. Toch was de spits uit Burkina Faso opnieuw de inspirator van een winnend Vitesse.

'Bevroren' Traore ontbrekende puzzelstukje bij Vitesse

Met een assist leidde Traore woensdag tegen Cambuur de openingstreffer in, maar de negentienjarige aanvaller had andere zorgen. 'Op de Afrika Cup was het 34 graden, hier twee onder nul. Ik was bevroren op het veld. Het was erg lastig voor mij. Ik bleef gewoon rennen om warm te blijven', zei Traore tegen FOX Sports.

Het elftal van trainer Peter Bosz was zoekende tot Traore op 14 december in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-1) in de spits gezet werd. De beweeglijke en behendige Traore bleek een handenbinder te zijn, die Vitesse beter liet spelen. Door tegen zowel Ajax (0-4 winst) als Heracles Almelo (3-0 zege) twee keer te scoren maakte hij zich snel onmisbaar.

Dat bleek toen Traore afwezig was vanwege het toernooi om de Afrika Cup. Vitesse ging zonder hem onderuit tegen PSV (0-1), SC Heerenveen (4-1) en FC Groningen (4-0). Toen Traore terugkeerde, viel de puzzel bij de Arnhemmers direct weer in elkaar, getuige de zeges op Ajax (1-0) en Cambuur (0-2). 'Dit is een fantastisch resultaat, ik ben hier heel erg blij mee', besloot Traore.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.