Bevrijdende zege Koeman bij succesvolle rentree Forster

Manager Ronald Koeman heeft zichzelf weer wat lucht verschaft met Southampton. Op eigen veld werd afgerekend met Watford (2-0), dat zonder Nederlanders aantrad.

In het doel bij Southampton maakte Fraser Forster (foto) een vervroegde rentree. De keeper is pas net hersteld van een zware knieblessure, die hij in maart vorig jaar opliep. Omdat Maarten Stekelenburg ook niet topfit is, gooide Koeman de Engelsman voor het eerst sinds bijna tien maanden voor de leeuwen.

De druk op Koeman was de laatste weken flink toegenomen nadat zijn ploeg slechts één van de laatste tien wedstrijden had gewonnen. Maar tegen Watford, waar Steven Berghuis (gepasseerd) en Nathan Aké (geschorst) ontbraken, zorgde Shane Long na een kwartier voor een flinke opsteker voor de thuisclub door uit een vrije trap van Matt Targett keeper Heurelho Gomes te verschalken met een kopbal.

Gomes had daarna wel een knappe redding in huis op een inzet van Sadio Mané, die voor rust ook nog de buitenkant van de paal raakte. De Senegalees was ook na rust de gevaarlijkste man bij Southampton, waar Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basis begonnen. Van Dijk stichtte zelfs nog gevaar, maar zowel Mané als Long kon zijn inzet niet tot doelpunt promoveren.

De beslissing werd uiteindelijk geforceerd door Dusan Tadic. Nog geen drie minuten nadat hij Mané had afgelost, knalde hij onder Gomes door. De zege brengt Southampton op de twaalfde plaats, twee plekken en twee punten achter Watford.