Beugelsdijk: 'We stonden zeker achter Steijn'

Reacties

Tom Beugelsdijk baalt flink van het ontslag van Maurice Steijn bij ADO Den Haag. Van de 23-jarige verdediger had de trainer niet hoeven vertrekken na de ontluisterende 3-0 nederlaag tegen Heracles Almelo van dinsdagavond. Net als Beugelsdijk zag ook een groot deel van de spelersgroep het nog zitten in Steijn.

Beugelsdijk: 'We stonden zeker achter Steijn'

'Het is echt klote. Dit zijn geen leuke dagen', vertelt Beugelsdijk in gesprek met Voetbal International.  'We zagen het na de nederlaag van gisteravond nog niet aankomen, maar na het interview van algemeen directeur Piet Jansen voor de camera's van FOX Sports vreesden we wel het ergste.'

Dat ADO sinds enkele weken hekkensluiter is, deed in de ogen van Beugelsdijk niets af aan de werkwijze van Steijn. 'We stonden zeker nog achter hem. Er was genoeg vertrouwen en we wilden graag samen het seizoen afmaken. De andere spelers die ik heb gesproken denken daar ook zo over', aldus de geboren Hagenaar.

De fanatieke fans van ADO Den Haag eisten dinsdagavond het vertrek van trainer Maurice Steijn.
De fanatieke fans van ADO Den Haag eisten dinsdagavond het vertrek van trainer Maurice Steijn.

Het gebrek aan vertrouwen in de spelersgroep is dan ook niet de reden van Steijns vertrek. De clubleiding vond dat er iets moest gebeuren om de steeds hoger wordende druk vanuit de morrende aanhang te verlichten.

Het is desondanks wel snel gegaan in Den Haag. Anderhalve week geleden leek ADO zich op te richten door thuis met 3-2 van Feyenoord te winnen. Tegen Heracles was echter niets terug te zien van de passie waarmee de Haagse hekkensluiter de Rotterdammers te lijf ging. Beugelsdijk heeft er geen verklaring voor: 'Het is mij ook raadsel waarom we zo slecht speelden tegen Heracles en twee weken geleden nog zo goed tegen Feyenoord.'

Met de uitwedstrijd tegen Vitesse van aanstaande vrijdag in aantocht is assistent-coach Henk Fräser vooralsnog aangesteld als opvolger van Steijn. Beugelsdijk juicht dat besluit toe. 'Dat is positief, want hij is een bekend gezicht. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.