Zwalkend ADO Den Haag zet trainer Steijn op straat

Reacties

ADO Den Haag heeft trainer Maurice Steijn ontslagen. Het gedwongen vertrek van de oefenmeester komt daags na de ontluisterende 3-0 thuisnederlaag tegen Heracles Almelo, waardoor ADO steviger laatste is komen te staan.

Zwalkend ADO Den Haag zet trainer Steijn op straat

De verliespartij tegen Heracles was voor ADO alweer de vijfde in de laatste zes competitiewedstrijden. Het duel met Feyenoord van 25 januari (3-2 zege) vormde een korte opleving, maar daarna ging ADO hard onderuit tegen SC Heerenveen en Heracles (beiden 3-0). Door de rampzalige reeks staat ADO na 22 wedstrijden laatste met slechts twintig punten. Daarnaast hebben de meeste directe concurrenten ook nog een duel minder gespeeld dan de Hagenaars.

Steijn (40) was sinds medio 2011 trainer van ADO. In zijn eerste seizoen in de Hofstad eindigde hij vijftiende, terwijl hij de club vorig seizoen naar een zeer verdienstelijke negende plaats gidste.

John van Zweden, aanhanger van ADO en mede-eigenaar van Swansea City, schuift Martin Jol naar voren als opvolger van Steijn. De geboren Scheveninger is volgens Van Zweden de ideale man om ADO uit de problemen te helpen. 'Martin heeft op dit moment geen club en voor het geld hoeft hij het niet te doen. Misschien kan hij ons helpen', aldus Van Zweden tegenover Voetbal International. Jol werd eind 2013 ontslagen bij Fulham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.