'Beste WK-speler' Messi dient criticasters van repliek

Reacties

Lionel Messi werd afgelopen zomer verkozen tot de beste speler van het WK, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde. De superster zelf weerlegt nu de kritiek die er kwam nadat hij die prijs had ontvangen.

'Beste WK-speler' Messi dient criticasters van repliek

Messi kende in Brazilië een geweldige groepsfase, waarna zijn ster in de knock-outfase wat verbleekte. In de poule nam hij tegen Bosnië-Herzegovina (2-1) de beslissende 2-0 voor zijn rekening, tegen Iran (1-0) tekende hij in blessuretijd voor de winnende, terwijl hij tegen Nigeria (3-2) zelfs tweemaal doel trof.

Vanaf de achtste finale slaagde Messi er vervolgens niet meer in zijn naam op het scorebord te laten verschijnen. Wel verzorgde hij in de achtste finale tegen Zwitserland (1-0) de assist op Ángel Dí Maria, leidde hij in de kwartfinale tegen België de enige goal van Gonzalo Higuaín in en benutte hij in de penaltyreeks tegen Nederland (0-0 na 120 minuten) de eerste Argentijnse pingel. In de finale was Messi echter geen schim meer van zichzelf.

Hoewel Argentinië met 1-0 verloor van Duitsland, kreeg hij na de eindstrijd wél de prijs voor beste speler. Velen waren (en zijn) van mening dat niet Messi, maar bijvoorbeeld de Colombiaan James Rodríguez die award had moeten moeten krijgen. 'Maar als ik in die finale gescoord zou hebben, had iedereen geroepen dat ik een spectaculair WK had gespeeld', spreekt Messi de kritiek nu – aan de vooravond van het oefenduel met het Portugal van die andere superster Cristiano Ronaldo – tegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.