Beslissing kan vallen in Groep B en C van Champions League

Reacties

In de Champions League is het woensdagavond alleen in Groep B en C spannend als het gaat om plaatsing voor de volgende ronde. PSV kan in Groep D een goede stap zetten richting de Europa League.  

Beslissing kan vallen in Groep B en C van Champions League

Groep A
Arsenal en Paris Saint-Germain zijn al zeker van een plaats in de volgende ronde. Woensdagavond staan beide ploegen tegenover elkaar in Londen en spelen ze voor de groepswinst en de premies. Ludogorets en FC Basel pakten pas één punt en gaan uitmaken wie er derde wordt en dus het ticket voor de Europa League in de wacht sleept.

Programma:
Arsenal-Paris Saint-Germain (20.45 uur)
Ludogorets-FC Basel (20.45 uur)

Stand Groep A
Arsenal * 4-10 (+9)
Paris Saint-Germain * 4-10 (+6)
FC Basel 4-1 (-6)
Ludogorets 4-1 (-9)

* Al geplaatst voor de volgende ronde.

Groep B
De spannendste poule van woensdagavond. Om kwart voor zeven trapt Besiktas in Turkije al af tegen Benfica. Wint de thuisploeg, dan passeert die de Portugezen. Benfica gaat nu met zeven punten samen met Napoli aan kop in de groep en plaatst zich bij winst sowieso voor de volgende ronde. Dat geldt niet voor Napoli, dat hekkensluiter Dinamo Kiev ontvangt. Als de Italianen winnen, overwinteren ze alleen als Benfica ook wint. Anders valt de beslissing op woensdag 6 december. Dan neemt Benfica het thuis op tegen Napoli en reist Besiktas af naar Oekraïne.

Programma:
Besiktas-Benfica (18.45 uur)
Napoli-Dinamo Kiev (20.45 uur)

Stand Groep B
Benfica 4-7 (+1)
Napoli 4-7 (+2)
Besiktas 4-6 (+1)
Dinamo Kiev 4-1 (-4)

Groep C
In theorie kan zelfs hekkensluiter Celtic de volgende ronde nog bereiken. Dan moeten de Schotten wel hun resterende twee wedstrijden winnen, om te beginnen woensdagavond tegen Barcelona. De Catalanen kunnen zich in Glasgow plaatsen voor de knock-outfase. De ploeg van trainer Luis Enrique is bij een zege zeker van overwintering. Wint Borussia Mönchengladbach in Duitsland niet van nummer twee Manchester City, dan kan bij Barcelona sowieso de vlag uit. Gaan de Engelsen er met de zege vandoor, dan bereiken zij hoe dan ook de volgende ronde.

Programma:
Celtic-Barcelona (20.45 uur)
Borussia Mönchengladbach-Mancester City (20.45 uur)

Stand Groep C
Barcelona 4-9 (+10)
Manchester City 4-7 (+2)
Borussia Mönchengladbach 4-4 (-3)
Celtic 4-2 (-9)

Groep D
Voor PSV rest niet meer dan een ticket voor de Europa League. Dan moet de equipe van trainer Phillip Cocu wel FK Rostov voor zien te blijven. Beide ploegen vergaarden pas één punt. Atlético Madrid en Bayern München domineren in deze poule en zijn al zeker van de volgende fase. In Madrid gaat PSV woensdagavond proberen om Atlético het eerste puntenverlies van dit Champions League-seizoen toe te brengen (foto boven is uit eerste duel). Rostov trapt om 18.00 uur al af tegen Bayern, dat het moet stellen zonder Arjen Robben.

Programma:
FK Rostov-Bayern München (18.00 uur)
Atlético Madrid-PSV (20.45 uur)

Stand Groep D
Atlético Madrid * 4-12 (+4)
Bayern München * 4-9 (+8)
FK Rostov 4-1 (-7)
PSV 4-1 (-5)

* Al geplaatst voor de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.