Besiktas gedeeld aan kop, rode kaart voor Waterman

Reacties

Besiktas is door een moeizame zege op Karabükspor (2-1) gedeeld koploper in de Süper Lig. Twee oude bekenden vertolkten hoofdrollen in een heet potje.

Besiktas gedeeld aan kop, rode kaart voor Waterman

Atiba Hutchinson (links op de foto) liet zich gelden door in de 25ste minuut de 1-0 op het bord te zetten. De ex-PSV'er weigerde onlangs zijn aflopende contract met een jaar te verlengen, waardoor hij deze zomer gebruik kan maken van een transfervrije status in de zoektocht naar een nieuwe club. En de Turkse media speculeren over een terugkeer naar de Eredivisie voor de 32-jarige Canadees.

Een andere hoofdrolspeler was Boy Waterman, ooit nog ploeggenoot van Hutchinson in Eindhoven. De keeper werd op slag van rust met rood van het veld gestuurd toen hij de bal buiten zijn zestien ongelukkig met de hand beroerde na een trucje van de doorgebroken Demba Ba.

Makkelijk had de thuisploeg het niet met een mannetje meer. Sterker nog: na rood voor Necip Uysal moest ook Besiktas verder met tien. Musa Cagiran maakte daarna gelijk namens Karabükspor, maar in de extra tijd zorgde Cenk Tosun alsnog voor de zege op de degradatiekandidaat. Bij Besiktas bleef Oguzhan Ozyakup de hele wedstrijd op de bank.

Door de overwinning deelt Besiktas de koppositie in de Süper Lig in punten met Galatasaray, Fenerbahçe volgt met een punt achterstand. Galatasaray en Besiktas treffen elkaar nog op de voorlaatste speeldag. Voor Karabükspor is dan waarschijnlijk het doek al gevallen. Die ploeg (zestiende) staat inmiddels zeven punten achter op een veilige klassering. Er zijn nog zes speelronden te gaan in Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.