Bescheiden Mourinho nu wél blij met thuispubliek

Reacties

José Mourinho heeft zaterdagmiddag tal van punten gezien om blij van te worden. De Chelsea-manager staat door een 2-0 zege op West Bromwich Albion met 32 punten uit twaalf duels stevig aan kop van de Premier League, behaalde met zijn ploeg een clubrecord, maar was ook uitermate lovend over het thuispubliek.

Bescheiden Mourinho nu wél blij met thuispubliek

Na 25 minuten stond Chelsea door goals van Diego Costa en Eden Hazard al op een 2-0 voorsprong. De directe rode kaart van Claudio Yacob ontnam het duel van het laatste restje spanning. Waar Mourinho onlangs keihard uithaalde naar het thuispubliek, dat volgens hem nauwelijks geluid maakte, was hij nu wel te spreken over de Chelsea-supporters.

'Ik wil het eigenlijk niet weer over de fans hebben', begon Mourinho zijn antwoord op een vraag over de aanhang nog enigszins sputterend. 'De supporters betalen mij om mijn baan zo goed mogelijk te doen, niet om ze te bekritiseren.  Maar het was zo'n groot verschil met de wedstrijd tegen Queens Park Rangers. Het is toch veel mooier voor iedereen om een zaterdagmiddag zo te besluiten', aldus de Portugees.

Clubrecord
Door ook in het twaalfde duel niet te verliezen, kon Mourinho een clubrecord bijschrijven. Nog nooit hadden de Londenaren vanaf de competitiestart in de eerste twaalf duels niet verloren in de Premier League. Maar dat zegt nog lang niet alles, aldus Mourinho. 'Het is niet eerlijk om dit team met het Chelsea dat vele prijzen won te vergelijken. Voetbalhistorie wordt gemaakt door wedstrijden te winnen en prijzen te pakken. Dat heeft deze ploeg zeker in zich. We werken keihard, hebben een goed team en spelen goed, daar zal iedereen het mee eens zijn. Maar we hebben nog niks gewonnen.'

Over het duel van zaterdag, dat met minieme inspanning uitgevoetbald kon worden, was Mourinho tevreden. 'De eerste helft was fantastisch. Het was spectaculair voetbal van hoge kwaliteit. We creëerden veel gevaar en West Bromwicht kon ons simpelweg niet stoppen. We hadden bij rust met een veel ruimere marge voor kunnen staan.'

Tegen tien man kwamen er evenwel geen goals meer bij. 'De punten stonden al niet meer op het spel, daarom ging de intensiteit bij ons ook een beetje naar beneden. Ik wil mijn spelers op dat punt niet bekritiseren, het is ook gewoon goed van West Brom', aldus Mourinho, die zo zag dat zijn spelers zich enigszins konden sparen voor het Champions League-duel van dinsdag bij Schalke 04. De Engelsen gaan in de poule aan kop met acht punten, op drie punten gevolgd door de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.