Beschamende uitschakeling Arsenal in bekertoernooi

Arsenal heeft dinsdagavond in de kwartfinale van de strijd om de League Cup een beschamende nederlaag geleden. Op bezoek bij Bradford City, uitkomend in de League Two (vierde niveau van Engeland), ging de ploeg van Arsène Wenger (foto) na een strafschoppenserie onderuit. Zodoende neemt de druk op de Fransman grote vormen aan.

Bradford City - Arsenal 1-1, Bradford wint na strafschoppen: 3-2In de penaltyserie misten Santi Cazorla en Marouane Chamakh direct de eerste twee Arsenal-pogingen. Aangezien Stephen Darby en Ritchie Jones (de mogelijke winnende) even later doelman Wojciech Szczesney redding zagen brengen, werd het nog spannend in de strafschoppenserie. Maar omdat Thomas Vermaelen de laatste Arsenal-strafschop op de paal schoot, barstte er op Carrow Road een volksfeest los.

Waar Wenger in het verleden regelmatig B-teams het veld instuurde in het tweede bekertoernooi van Engeland, trad hij nu met een volwaardig elftal aan. Dat leidde overduidelijk niet tot het gewenste veldspel en resultaat. Arsenal, teleurstellend zevende in de competitie, kreeg nogmaals een grote deceptie te verwerken: Bradford bekert ten koste van The Gunners door en Arsenal kan deze prijs vergeten.

In de reguliere speeltijd had Vermaelen, die zich later tot schlemiel zou ontpoppen, pas in de 88ste minuut (na een voorzet van Santi Cazorla) een verlenging af kunnen dwingen. De Belg maakte daarbij zijn verdedigend zwakke optreden enigszins goed. In de verlenging werd vervolgens niet gescoord, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden.

Dat Arsenal niet al in de eerste helft het openingsdoelpunt van Garry Thompson (rake volley, foto onder juichend) ongedaan maakte, was ook te danken aan Gervinho. Hij vergat op onbegrijpelijke wijze een bal vanaf een meter in het doel te tikken, maar besloot met een trap in het luchtledige. Arsenal had ook pech: de paal en de lat werden geraakt.

Met de zege in de penaltyserie deed Bradford zijn faam als ware penaltykiller eer aan. De gewonnen serie was de negende op rij voor de League Two-club.

Norwich City – Aston Villa 1-4Aston Villa heeft zich een klein uur voor Bradford als eerste geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Op bezoek bij Norwich maakte Brett Holman, die bij Villa evenals Karim El Ahmadi zijn opwachting mocht maken, de openingstreffer van Steve Morison ongedaan. Pas in de slotfase liep de uitploeg door twee goals van de Oostenrijker Andreas Weimann (78ste en 83ste minuut) uit naar 1-3 en bepaalde de Belg Christian Benteke de eindstand. Ron Vlaar ontbrak bij Villa nog altijd vanwege blessureleed.

In de komende twee weken worden de twee andere halve finalisten bekend. De andere kwartfinale-duels zijn Swansea City-Middlesbrough (woensdag) en Leeds United-Chelsea (volgende week woensdag).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.