Beroerde prestaties Dortmund drijven Reus richting Bayern

Reacties

De toekomst van Marco Reus is een onderwerp van gesprek in Duitsland. Borussia Dortmund dreigt zijn talisman te verliezen aan rivaal Bayern München.

Beroerde prestaties Dortmund drijven Reus richting Bayern

BVB neemt het vanavond in eigen stadion in de Champions League op tegen Galatasaray, maar maakt in eigen land een dramatische start van het seizoen door. De 2-1 nederlaag tegen Bayern München, alweer de zevende in de Bundesliga, dreigt echter meer gevolgen te hebben voor de kwakkelende grootmacht, die inmiddels is afgezakt naar de voorlaatste plaats. Deze prestaties helpen allerminst Reus te overtuigen zijn contract open te breken.

Dortmund wil graag de huidige verbintenis aanpassen, ook omdat deze een clausule bevat die clubs na dit seizoen de gelegenheid geeft Reus voor 25 miljoen euro over te nemen. BVB wil af van deze gelimiteerde afkoopsom, maar beseft dat het niet kan opbieden tegen de salarissen van de concurrentie. 'We kunnen niet meegaan in een financiële wedloop met Bayern of Real Madrid', weet algemeen directeur Hans-Joachim Watzke.

Die was ook not amused toen Bayern-bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge de details over het contract van Reus naar buiten bracht en zo slapende honden wakker maakte. De oud-international zelf speelde half oktober de vermoorde onschuld. De Beierse club is natuurlijk altijd in voor versterkingen voor een schappelijke prijs, zo was de teneur.

'Als een Duitse international een ontsnappingsclausule heeft, dan is Bayern verplicht over hem na te denken', aldus Rummenigge. 'Op dit moment is het bij ons intern nog niet aan de orde gekomen. Ik kan me ook voorstellen dat veel grote clubs uit andere landen hem willen halen. Maar uiteindelijk beslist de speler zelf.'

Marco Reus opende tegen Bayern de score met een kopbal.
Marco Reus opende tegen Bayern de score met een kopbal.

De 25-jarige Reus is een zeer gewilde speler die een van de dragende spelers is bij BVB. In zijn 101 duels is hij met 46 treffers en 42 assists direct betrokken bij 88 doelpunten van Dortmund. Die cijfers hebben ertoe bijgedragen dat Real Madrid en Barcelona de international naar verluidt hoog op het lijstje hebben staan van potentiële aanwinsten. Manchester City staat op het punt een aanbieding te doen die Reus per jaar dertien miljoen euro kan opleveren. Als hij tenminste kiest voor The Citizens.

Maar de lucratieve lokroep blijft waarschijnlijk onbeantwoord. Bij Borussia leeft sterk het idee dat Reus (nog) geen trek heeft in een buitenlands avontuur. De in Dortmund geboren international zou zijn keuze hebben beperkt tot twee clubs: Bayern of Borussia. De sportieve perspectieven spelen daarbij zeker een rol. In Beieren zijn die beduidend beter.

Bovendien heeft Bayern al vaker gewinkeld in Dortmund, met Robert Lewandowski en Mario Götze als meest recente voorbeelden. De hoofdrolspeler zelf concentreert zich op de wedstrijden met Dortmund. 'Er wordt veel gespeculeerd en geschreven. Naar aanleiding hiervan wil ik jullie mededelen dat er op dit moment mensen zijn die zich meer druk maken over mijn toekomst dan ik', liet Reus optekenen op zijn Facebook-pagina, een dag voor het duel met Bayern. Mogelijk heeft het resultaat van die kraker zijn gedachten wel in een richting geduwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.