Beroep tevergeefs: FC Basel net als Feyenoord zonder fans

Reacties

FC Basel zal het donderdagavond bij het uitduel met OGC Nice definitief moeten stellen zonder de steun van de eigen fans. Het laatste beroep tegen de 'daad van willekeur' was tevergeefs.

Beroep tevergeefs: FC Basel net als Feyenoord zonder fans
© Pro Shots
Nice
Nice
nv
1 - 2
FC Basel
FC Basel

FC Basel werd eerder deze week onaangenaam verrast door de beslissing van de Franse autoriteiten, die uit angst voor ongeregeldheden de fans van de Zwitserse club de toegang tot Nice ontzegden rond het Conference League-duel.

De beslissing leidde tot boosheid en teleurstelling in Basel. De club sprak van een 'daad van willekeur' en koos ervoor de maatregelen aan te vechten bij de Franse rechter. Die oordeelde donderdagmiddag in het nadeel van de Zwitsers.

De vraag is of de beslissing nog een staartje krijgt. De UEFA is fel gekant tegen een verbod van uitsupporters. De Europese bond denkt na over consequenties van dergelijke maatregelen. 'Als uitfans het stadion niet mogen betreden, wordt de wedstrijd daar voortaan niet gespeeld. Zo simpel ligt het wat ons betreft', zei president Aleksander Ceferin naar aanleiding van de weigering van de Italiaanse autoriteiten supporters van Eintracht Frankfurt toe te laten voor het Champions League-duel met Napoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.