Beroep Atlético afgewezen: transferverbod blijft staan

Reacties

Atlético Madrid mag deze zomer definitief niet de transfermarkt op. Het transferverbod dat de club in september 2016 werd opgelegd blijft, in tegenstelling tot bij Real Madrid, gewoon staan.

Beroep Atlético afgewezen: transferverbod blijft staan

De FIFA legde Atlético en Real Madrid een transferban van een jaar op wegens het onreglementair vastleggen van minderjarige spelers. Dit overkwam Barcelona eerder ook al eens, wat de Catalanen eveneens een transferverbod opleverde. De straf van Real Madrid werd in december gehalveerd, waardoor De Koninklijke zich deze zomer wél weer mag roeren op de markt.

Atlético had op eenzelfde soort vrijspraak gehoopt, maar het beroep van de club is afgewezen, zo maakte het TAS (Tribunal Arbitral du Sport) donderdagochtend bekend. Wel is de boete van 825.000 euro gereduceerd. Evengoed reageert de club teleurgesteld. 'We voelen ons benadeeld en oneerlijk behandeld, aangezien de straf in een vergelijkbare zaak onlangs werd gehalveerd. Dit oordeel is oneerlijk en veroorzaakt onherstelbare schade aan onze club', luidt het statement op de clubsite. Verderop benadrukt Atlético overigens wél het volste vertrouwen te hebben in de huidige selectie.

De transferban van Atlético kan behoorlijke gevolgen hebben voor de zomerse transfercarrousel. Het vertrek van Antoine Griezmann (foto), die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een overstap naar Manchester United, lijkt op losse schroeven te komen staan. Atlético kan immers pas in januari 2018 een eventuele opvolger registreren. Barcelona omzeilde die regels eerder door Arda Turan en Aleix Vidal wel over te nemen, maar een half jaar niet in te zetten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.