Berlusconi zaait twijfel over toekomst Mihajlovic

Reacties

Het betrof slechts een vriendschappelijk duel, maar desondanks is de 1-0 nederlaag van AC Milan tegen Internazionale in de strijd om de Trofeo Berlusconi hard aangekomen bij eigenaar Silvio Berlusconi. Trainer Sinisa Mihajlovic is zijn baan nu al niet meer zeker.

Berlusconi zaait twijfel over toekomst Mihajlovic

Mihajlovic werd afgelopen zomer aangesteld bij Milan als opvolger van Filippo Inzaghi, maar daar zijn de Rossoneri allerminst beter van geworden. Hoewel de Servische ex-coach van Sampdoria voor negentig miljoen euro aan nieuwe spelers kreeg, leverden de laatste drie competitieduels slechts een punt op (0-1 tegen Genoa, 0-4 tegen Napoli, 1-1 tegen Torino). Het resultaat is de dertiende plaats na acht speelronden, die pas tien punten opleverden.

Terwijl woensdagavond de Champions League in volle gang was, kwam daar in de vriendschappelijke stadsderby tegen Inter een nieuwe domper bij. Het humeur van Berlusconi werd er niet beter op. 'Ik ben teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen, omdat deze prijs is vernoemd naar mijn vader. We speelden een lelijke wedstrijd. Als je wint mag je praten, als je verliest moet je zwijgen', zei de ongeduldige Milan-baas woensdagavond.

Volgens Tuttosport heeft Mihajlovic het geduld van Berlusconi dermate op de proef gesteld, dat hij de komende twee Serie A-duels met Sassuolo en Chievo moet winnen om in het zadel te blijven. Berlusconi weigerde de voormalige vrijetrappenspecialist te steunen. 'De toekomst van Mihajlovic? Wie weet…', luidde de veelzeggende reactie van Berlusconi, die eerder al zei dat Mihajlovic een goede trainer is die weet hoe hij met spelers moet omgaat, maar dat Milan tactisch sterker moet worden.

Dat Mihajlovic na acht wedstrijden minder punten behaalde dan de ontslagen Inzaghi vorig seizoen, vindt Cesare Maldini, oud-speler en- coach van de club, niet de schuld van de huidige Milan-trainer. 'Mihajlovic kan de juiste man zijn. Hij is een goed mens en een hardwerkende trainer, maar zoals ik het zie heeft hij niet het spelersmateriaal om veel te kunnen uitrichten. Milan heeft een probleem door een gebrek aan kwaliteit', aldus de vader van clubicoon Paolo Maldini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.