Machine Milan blijft haperen in Serie A

AC Milan is er zaterdag bij Torino niet in geslaagd om een broodnodige zege te boeken. De kwakkelende Rossoneri bleven steken op 1-1 in Turijn.

De ploeg van trainer Siniša Mihajlovic ging in Turijn op zoek naar de eerste zege in drie competitiewedstrijden. De voorgaande twee duels gingen verloren tegen Napoli (0-4) en Genoa (1-0), dus een overwinning was broodnodig.

Milan mocht in de eerste helft in het Stadio Grande Torino het meeste aanspraak maken op de openingstreffer. Een vrije trap van Giacomo Bonaventura leek in het doel te zeilen, maar toucheerde op het laatste moment het zijnet. Behoudens die fraaie voetbeweging van de vleugelspeler viel er voor rust weinig te genieten voor het aanwezige publiek.

Carlos Bacca hielp Milan, waar Nigel de Jong op de bank bleef, in de tweede helft aan de leiding door op aangeven van Andrea Bertolacci de 1-0 binnen te werken. Lang konden de bezoekers niet genieten van die voorsprong. Daniele Baselli tekende in de 73ste minuut voor de gelijkmaker en voorkwam daarmee dat Milan na twee nederlagen het genoegen mocht smaken van een overwinning.

De Rossoneri schieten weinig op met de remise en staat met tien punten uit acht duels op een schamele elfde plaats. Torino bevindt zich op een vijfde plek in de Serie A.