Berlusconi onderhandelt met Qatarezen over overname

AC Milan wordt mogelijk de volgende Europese topclub die in handen valt van buitenlandse investeerders. Volgens La Gazzetta dello Sport onderhandelt Silvio Berlusconi momenteel met de Qatarese familie Al Thani over een overname.

Berlusconi onderhandelt met Qatarezen over overname

De voormalige Italiaanse premier, die al 26 jaar eigenaar is van de Rossoneri, is volgens de berichtgeving bereid dertig procent van de aandelen af te staan om de club weer financieel gezond te maken. Met de deal zou een bedrag van zo'n 250 miljoen euro gemoeid zijn, wat voor een deel kan worden geïnvesteerd in het versterken van de selectie en het renoveren van San Siro.

De familie Al Thani kocht eerder al de Franse topclub Paris Saint-Germain. De Parijzenaars konden dankzij de overname van de Qatarese investeerders een waslijst aan spelers naar het Parc des Princes halen, onder wie de voormalige AC Milan-toppers Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva.

Overigens melden andere Italiaanse media dat er meer kapers op de kust zijn. Zo zouden ook Russische investeerders oren hebben naar een overname van een deel van de aandelen van de Milanezen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's