Berglund draagt bij aan overwinning Elfsborg

Zes maanden na zijn laatste doelpunt in competitieverband heeft de voormalige Roda JC-aanvaller Fredrik Berglund het net weer gevonden. De Zweedse spits hielp zijn club IF Elfsborg met één doelpunt aan een 3-1 overwinning op Örgryte IS.

Elfsborg boekte de eerste competitiezege sinds 7 oktober van het vorige jaar. Behalve Berglund waren Hans Berggren en Kristoffer Arvhage trefzeker.

Voor Örgryte, dat vorig seizoen nog lang meedeed in de strijd om de landstitel, was het de tweede nederlaag op rij in deze competitie. Inclusief de slotfase van het vorige seizoen verloor de ploeg uit Göteborg vier van de laatste vijf competitiewedstrijden.

AIK, dat vorige week overtuigend met een 3-0 zege aan de competitie was begonnen, kon haar veelbelovende start in het uitduel met GIF Sundsvall geen vervolg geven. De formatie uit Stockholm verloor verrassend met 2-1.

Titelkandidaat Helsingborgs IF miste in het duel met het gepromoveerde Östers IF (0-3 nederlaag) nadrukkelijk de trefzekerheid van zijn aanvaller Alvaro Santos. De Braziliaan, die ooit in de belangstelling stond van Feyenoord, liep op de eerste speeldag een zware knieblessure op en is nog zeker twee maanden uit de roulatie.

Bekijk hier al onze video's