Bergkamp matchwinner voor Arsenal

Dennis Bergkamp heeft weer eens gescoord. Drie maanden geleden had hij voor het laatst het net gevonden. Zijn doelpunt bracht Arsenal een nuttige overwinning in de uitwedstrijd tegen Coventry City.

Bergkamps doelpunt, een lastige kopbal uit een voorzet van Sylvain Wiltord, was tevens het hoogtepunt van de verder saaie wedstrijd. Arsenal was, op de beginfase na, wel beter maar dwong weinig af. Het was de eerste uitoverwinning voor the Gunners sinds november. Arsenal nam door de overwinning afstand van Sunderland dat opnieuw verloor.

Sunderland kende geen goede week. Woensdag verloor het thuis van koploper Manchester United en zaterdag ging het onderuit tegen het laaggeplaatste Derby County. Door de nederlagen is Sunderland van de tweede naar de vierde plaats gezakt. Zowel Arsenal als Liverpool passeerde de ploeg van Peter Reid.

Liverpool herstelde zich van het zwakke optreden woensdag tegen Manchester City. Robbie Fowler, woensdag nog op de bank, was tegen West Ham United de grote man. Vladimir Smicer opende de score waarna Fowler met twee doelpunten het karwei klaarde. Beide ploegen misten nogal wat spelers. Belangrijkste afwezige bij West Ham was Paolo di Canio. De Italiaan had griep en kwam niet in actie. Liverpool moest het zonder Danny Murphy en Michael Owen doen. Jari Litmanen zat op de bank bij Liverpool.

Chelsea zakte met Mario Melchiot en Jerrel Hasselbaink naar plaats negen. Leicester City was met 2-1 te sterk. Hasselbaink maakte een kwartier voor tijd gelijk, maar die treffer werd een minuut later al weer teniet gedaan door Rowett van Leicester.

Bradford City met verdediger Robert Molenaar bleef laatste na verlies op eigen veld (3-0) tegen Aston Villa, de club van George Boateng. Manchester City staat er net boven. Met Gerard Wiekens in de basis pakte City een punt bij Middlesbrough (1-1).

Bekijk hier al onze video's