Berghuis moet rentree bij AZ uitstellen

Reacties

De rentree van Steven Berghuis bij AZ is uitgesteld. De aanvaller, die maandenlang was uitgeschakeld door een gebroken middenvoetsbeentje, zou afgelopen zondag speeltijd krijgen in een oefenduel van Jong AZ met AA Gent. Die wedstrijd kwam echter toch nog te vroeg.

Berghuis moet rentree bij AZ uitstellen

Berghuis was uitstekend begonnen aan het huidige seizoen. In de eerste drie wedstrijden scoorde hij drie keer, maar begin september liep hij tijdens het oefenduel met KV Mechelen (2-1 winst) een gebroken middenvoetsbeentje in zijn linkervoet op. Aanvankelijk werd de rentree van de aanvaller begin november verwacht, maar Beghuis had langer nodig om te herstellen.

Zonder Berghuis presteert AZ de laatste weken uitstekend in een 4-4-2-formatie. De ploeg van trainer John van den Brom is vijfde na veertien duels. Nummer drie Feyenoord heeft net als de Alkmaaders 24 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. 'Maar ik kijk voorlopig niet naar de ranglijst', aldus Van den Brom. 'Sommige mensen roepen vaak snel iets over doelstellingen als het goed gaat. Ik wil me niet gek laten maken.'

Tot de winterstop speelt de ploeg van Van den Brom nog tegen Go Ahead Eagles (thuis), Feyenoord (uit) en FC Utrecht (thuis). Ook het KNVB-bekerduel met NEC (woensdag 17 december) vindt plaats in het AFAS Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.