Berben van bekerduels gehaald door fout bij kaart Elia

Reacties

Scheidsrechter Stijn Berben moet het niet noteren van een rode kaart voor Eljero Elia bekopen met twee duels 'schorsing'. De arbiter is van de twee bekerduels gehaald die hij deze week zou fluiten.

Berben van bekerduels gehaald door fout bij kaart Elia

 De (pas) 27-jarige Berben gaf de Feyenoord-aanvaller vorige week maandag in het duel van de Rotterdamse beloften met Jong Cambuur een rode kaart voor een vermeende kopstoot/slaande beweging. Die kaart kwam uiteindelijk niet op het wedstrijdformulier terecht.

'Je kan dingen missen in een wedstrijd, maar het wedstrijdformulier moet gewoon kloppen', meldt de KNVB in een verklaring bij de NOS. Berben zou vierde man zijn bij het duel SC Genemuiden-ADO Den Haag (dinsdag) en zelf leidinggeven bij het treffen Fortuna Sittard-Achilles '29 (woensdag).

Elia werd uiteindelijk vrijgesproken vanwege een gebrek aan bewijs, terwijl de aanklager in eerste instantie een schorsing van vier duels (waarvan één voorwaardelijk) had geopperd. Volgens de KNVB kwam de vrijspraak niet door het ontbreken van de kaart op het wedstrijdformulier, maar doordat er onder anderen geen videobeelden waren van de actie. Bovendien spraken de verklaringen elkaar tegen. De assistent-scheidsrechter sprak van een beweging met de arm, terwijl het slachtoffer (Berend Schootstra, red.) een kopstoot had laten optekenen.

Elia stond zondag op bezoek bij Roda JC Kerkrade voor het eerst in de basis bij Feyenoord. De aanvaller kon puntenverlies niet voorkomen: 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.