Benzema zet Lewandowski met derde hattrick in april onder druk

Reacties

Real Madrid heeft zaterdag een juiste reactie gegeven op de blamerende 4-1 nederlaag van afgelopen maandag tegen Girona. De ploeg van Carlo Ancelotti won in eigen huis met 4-2 van Almería. Karim Benzema maakte al in de eerste helft een hattrick, zijn derde van deze maand, en is nu bijna topscorer van La Liga.

Benzema zet Lewandowski met derde hattrick in april onder druk
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 2
UD Almería
UD Almería

Benzema was er afgelopen maandag niet bij in Girona, vanwege fysiek ongemak, maar kon zaterdag alweer zijn rentree maken. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Met dank aan de individuele klasse van eerst Vinícius Júnior (1-0) en vervolgens Rodrygo (2-0) klom de aanvaller over Hugo Sánchez heen naar de vierde plaats op de eeuwige topscorerslijst van La Liga (zie de topvier onderaan het artikel). Met een benutte penalty maakte Benzema er vlak voor rust ook nog 3-0 van.

Voor Benzema betekende dit zijn derde hattrick in de laatste acht wedstrijden die hij speelde voor Real Madrid. De aanvaller maakte eerder al drie goals in de competitiewedstrijd tegen Real Valladolid en in de bekerwedstrijd tegen Barcelona. Ook deze duels waren in april.

In La Liga staat de teller voor dit seizoen nu op zeventien goals. Daarmee heeft Benzema nog maar een goal minder dan competitietopscorer Robert Lewandowski, die later deze zaterdag nog met Barcelona tegen Real Betis speelt.

(Tekst gaat verder onder de video's)

de hattrick van karim benzema in beeld

Almería deed kort na de derde goal van Benzema nog wel wat terug, via Lázaro, maar dat betekende niet dat het in de tweede helft nog spannend werd. Rodrygo bracht de Madrileense marge kort na de onderbreking terug naar drie (4-1), voordat een knappe kopbal van Lucas Robertone de 4-2 opleverde. Omdat goals van Rodrygo en Eduardo Camavinga werden afgekeurd vanwege buitenspel, betekende het doelpunt van de Almería-invaller het slotakkoord.

Real blijft door zijn thuiszege dit weekend zeker op de tweede plek in La Liga staan. De ploeg van Ancelotti heeft nu vijf punten meer dan Atlético Madrid, dat zondag nog in actie komt tegen Real Valladolid. De achterstand van Real op koploper Barcelona bedraagt op het moment acht punten, maar de koploper speelt zoals gezegd zaterdag nog tegen Real Betis.

Real Madrid moet dinsdag weer aan de bak, uit tegen Real Sociedad. 


topscorers aller tijden van la liga

Speler Doelpunten
Lionel Messi 474
Cristiano Ronaldo 311
Telmo Zarra 252
Karim Benzema 236
Hugo Sánchez 234
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.