Benzema schiet apathisch Real Madrid naar zege

Santiago Bernabéu schrok pas in de tweede helft wakker en zag Real Madrid alsnog ruim winnen van Tenerife. Sevilla haalde uit tegen Athletic de Bilbao.

Real Madrid-Tenerife 3-0Coach Manuel Pellegrini van Real Madrid had een basisplaats ingeruimd voor Royston Drenthe. Rafael van der Vaart was weer buiten de selectie gelaten. In het kader van de roulatie zaten Kaká en Gonzalo Higuaín op de bank.

De Koninklijke speelde tegen Tenerife een draak van een eerste helft, in een zeer gezapig tempo. De enige actie die Santiago Bernabéu deed opveren was een schot van Raúl. Sergio Aragoneses bracht echter uitstekend redding.

In het tweede bedrijf vatte Real het duel anders op. Twee minuten na rust opende Karim Benzema de score, de Franse spits wist wel raad met een pass van Xabi Alonso. En kort nadat Cristiano Ronaldo een harde pegel na een wervelende actie gestopt had zien worden door Aragoneses, maakte Benzema binnen het uur zijn tweede.

De aanvaller kreeg in het strafschopgebied van Tenerife te veel tijd en maakte zorgvuldig 2-0. Invaller Omar Ramos had nog de kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet raakte de paal. Tenerife kreeg sowieso de meeste kansen, maar een kwartier voor tijd beslist Kaká de wedstrijd door de derde treffer voor Real Madrid te maken.

Athletic de Bilbao-Sevilla 0-4Athletic de Bilbao begon het seizoen vlammend met drie zeges, maar na de midweekse nederlaag (1-0) tegen Tenerife volgde nu een oorwassing tegen Sevilla. De bezoekers begonnen het seizoen door met 2-0 te verliezen van Valencia, maar wonnen vervolgens al hun wedstrijden.

De trend die beide ploegen ingezet hadden, bleef ook na vanavond intact. Na de eerste helft had Sevilla al een comfortabele 3-0 voorsprong. Renato, Álvaro Negredo en Frédéric Kanouté waren de doelpuntenmakers. Kort na rust zag Bilbao-verdediger Fernando Amorebieta zijn tweede gele kaart en werd de illusie op een comeback definitief de nek omgedraaid. Een kwartier voor tijd bepaalde Jesús Navas de eindstand op 0-4.