Benzema in select gezelschap CL-roofdieren

Reacties

Karim Benzema heeft zich met zijn twee goals namens Real Madrid tegen Borussia Dortmund in een select gezelschap geschaard. De Franse spits van De Koninklijke  is pas de zesde speler die vijftig goals of meer in het hoofdtoernooi van de Champions League liet aantekenen.

Benzema in select gezelschap CL-roofdieren

Benzema was in het thuisduel met de Duitsers voor de 1-0 en de 2-0 verwantwoordelijk en voegde zich daarmee in het rijtje Cristiano Ronaldo (95 goals, 133 duels), Lionel Messi (93 goals, 111 duels), Raúl (71 goals, 142 duels), Ruud van Nistelrooy (56 goals, 73 duels) en landgenoot Thierry Henry (50 goals, 112 duels). Benzema had zelf 88 optredens nodig voor de mijlpaal. Twaalf van zijn treffers maakte hij nog in dienst van Olympique Lyon.

Real gaf de voorsprong na de twee Franse treffers nog wel uit handen: 2-2. Het uiteindelijke gelijkspel zorgde enerzijds voor een record van Real, maar anderzijds dat Dortmund groepswinnaar werd. Real zal daardoor bij de loting aan een nummer één gekoppeld worden, waardoor een zware loting tot de opties behoort.

Volgens Benzema zegt dat allemaal niet zoveel. 'Als je de Champions League wil winnen, maakt het helemaal niet uit of je eerste of tweede wordt', aldus de Fransman, die De Cup met de Grote Oren  in 2014 en 2016 al omhoog mocht houden.

Zidane was blij voor de scorende Fransman, die ook nog eens het doelpuntentotaal van een Real-legende verbeterde. Alfrédo dí Stefano kwam ooit tot 49 treffers in het Europa Cup I-toernooi. 'Ik ben heel blij voor hem', stelde Zidane na afloop over Benzema. 'Hij werkt er heel  hard voor. Ik hoop dat hij voor ons blijft scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.