Bento: 'Bosingwa en Carvalho mogen als fan naar EK'

Portugal plaatste zich na een klinkende 6-2 zege op Bosnië-Herzegovina voor het EK 2012 in Oekraïne en Polen. De kwalificatie verliep echter met veel ruzies, strijd om de macht, opgestapte spelers en bondscoach Paulo Bento (foto) die zijn selectie niet op één lijn kreeg.

Bento: 'Bosingwa en Carvalho mogen als fan naar EK'

Real Madrid-verdediger Ricardo Carvalho verliet in augustus op hoge poten het nationale keurkorps nadat hem duidelijk was geworden dat hij niet zou spelen in het kwalificatieduel met Cyprus. Chelsea-back José Bosingwa maakte bekend dat hij niet meer in het Portugese team wilde spelen zolang Bento de bondscoach was.

'Geen enkel excuus kan deze zaken repareren', liet Bento weten aan de Portugese media. 'Bosingwa en Carvalho zullen alleen op het EK hooguit aanwezig zijn als supporters, zeker niet als spelers.' De bondscoach weigert derhalve Carvalho zijn vertrek te vergeven. Bosingwa verloor zijn krediet omdat hij zich geblesseerd afmeldde voor het oefenduel met Argentinië (2-1 verlies) in februari.

'Een speler mag nooit, onder welke omstandigheid dan ook, een blessure veinzen om niet voor de nationale ploeg te spelen', verklaarde Bento, die daarmee impliceerde dat de Chelsea-speler tegen hem had gelogen over een kwetsuur. 'Alle spelers van de nationale ploeg wisten dat hij geen blessure had. Iedereen moet de verantwoordelijkheid nemen voor fouten die hij maakt, ook Bosingwa.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's