Benítez: 'We gaan in januari zeker transfermarkt op'

Internazionale moet het de rest van dit seizoen stellen zonder Walter Samuel. De Argentijn is niet de enige bij de regerend Italiaans landskampioen die het heeft te stellen met blessureleed. Een en ander sterkt trainer Rafael Benítez in zijn overtuiging dat er in de komende transferperiode versterkingen naar Milaan moeten komen.

Benítez: 'We gaan in januari zeker transfermarkt op'

Samuel liep afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Brescia (1-1) een zware knieblessure op na een botsing met aanvaller Andrea Caracciolo. Onderzoek in een ziekenhuis wees uit dat Samuel een band in zijn rechterknie heeft gescheurd en ongeveer negen maanden is uitgeschakeld. In december 2007 liep hij eenzelfde kwetsuur op in de derby tegen AC Milan.

'Ik had niet zo veel problemen verwacht bij Inter na een seizoen waarin ze alles hebben gewonnen', aldus Benítez. 'We moeten nu alles uit de kast halen, zodat we er in januari zo goed mogelijk voor staan. Dan gaan we tegen die tijd kijken wat er mogelijk is op de transfermarkt. Er moet in ieder geval iets gebeuren. Zeker door de blessure van Samuel, een belangrijke speler voor ons.'

De personele problemen bij Inter nemen intussen flink toe. Tegen Brescia viel ook de Braziliaanse rechtsback Maicon uit. De ernst van zijn hamstringblessure is nog niet duidelijk. Bovendien heeft Wesley Sneijder te kampen met bloedarmoede na overbelasting.

Inter kan momenteel ook al geen beroep doen op de vaste krachten Julio César en Esteban Cambiasso. De Braziliaanse goalie, die vervangen wordt door routinier Luca Castellazzi, kampt met een kwetsuur aan zijn rechterbeen. De Argentijnse middenvelder Cambiasso ondervindt hinder van zijn línkerbeen. Thiago Motta, Dejan Stankovic, Sulley Muntari en MacDonald Mariga kampen met lichte blessures.

Woensdagavond gaat Internazionale op bezoek bij Lecce. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's