Benítez: 'Aantal goals Lampard is fantastische prestatie'

Rafael Benítez heeft na afloop van de 2-1 overwinning tegen Aston Villa lovende woorden gesproken over Frank Lampard, die met twee goals de topscorer aller tijden werd van Chelsea. Wel vreest de Spaanse manager van de Londense club dat hij Eden Hazard en John Terry moet missen in de Europa League-finale tegen Benfica.

Benítez: 'Aantal goals Lampard is fantastische prestatie'

Lampard had in de uitwedstrijd tegen Villa twee goals nodig om het clubrecord van Bobby Tambling (202 goals) te verbreken. De 34-jarige middenvelder was daardoor al enige tijd het onderwerp van gesprek in Engelse media.

'Zoals ik eerder al heb gezegd hoopte ik dat hij twee keer zou scoren. Dan zouden we het niet meer over hem hoeven hebben', vertelde Benítez na afloop. 'Het is een fantastische prestatie om zo'n groot aantal goals te maken, hopelijk maakt hij er in de komende wedstrijden nog veel meer.'

Door de overwinning stevent Chelsea, met nog één wedstrijd te gaan, af op deelname aan de Champions League. Wel moet het woensdag in de Amsterdam Arena mogelijk de Europa League proberen te winnen zonder de inbreng van Hazard en aanvoerder Terry, die beiden geblesseerd van het veld moesten.

'Het was een duur betaalde overwinning, want John Terry heeft zijn enkel verdraaid en Hazard voelde weer iets in zijn hamstring. We wachten de scans af, we weten nog niet hoe ernstig het is. Dat is jammer in aanloop naar de finale, maar we hebben tenminste wel gewonnen', aldus Benítez.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen