Clubtopscorer Lampard: 'Record is voor mijn moeder'

Frank Lampard heeft zaterdag met twee doelpunten tegen Aston Villa de titel van clubtopscorer aller tijden van Chelsea voor zich opgeëist. Het record was tot zaterdag in handen van Bobby Tambling, die tussen 1959 en 1970 tot 202 goals, waarvan 164 in competitieverband, kwam.

Clubtopscorer Lampard: 'Record is voor mijn moeder'

Dat Lampard het record van de inmiddels 71-jarige Tambling heeft verbroken, vervult de 34-jarige Engels international met trots. 'Er is weinig dat ons Champions League-succes in München evenaart, maar in persoonlijk opzicht is dit een geweldige dag. Ik ben erg blij', vertelde Lampard na afloop van de 2-1 zege op Aston Villa.

Lampard speelt sinds de zomer van 2001 op Stamford Bridge en is dus alweer bezig aan zijn twaalfde seizoen voor Chelsea. 'Ik zit hier al een heel lange periode. Twee jaar geleden verloor ik mijn moeder. Aangezien zij al die tijd mijn grootste supporter was, draag ik het record op aan haar.'

Zowel de 1-1 als de 2-1 kwam van de voet van Lampard, waarmee hij Chelsea op weg hielp richting het hoofdtoernooi van de Champions League. De gelijkmaker betekende al een evenaring van het record van Tambling, maar Lampard vierde dat doelpunt ingetogen.

'Bobby Tambling is een geweldige man en ik vond het mooi om hem te evenaren, maar ik wilde het niet overdrijven uit respect voor hem. Maar om het record dan vervolgens ook nog te verbreken, maakte me enorm blij', besloot de clubicoon, die nog altijd niet weet waar zijn toekomst precies ligt na dit seizoen.

Want hoewel hij tegen Aston Villa alweer zijn veertiende en vijftiende competitietreffer van het seizoen maakte en daarmee clubtopscorer van Chelsea in de competitie is, blijft de toekomst van Lampard nog altijd ongewis omdat de Londense club vooralsnog weigert zijn contract te verlengen. Op de vraag of hij ook volgend seizoen zijn goals voor The Blues maakt, antwoordde Lampard veelzeggend: 'Ik hoop van wel.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen