Benfica zeker vier maanden zonder concurrent Ola John

Benfica moet het minimaal vier maanden stellen zonder Eduardo Salvio. De Argentijn kampt met een kruisbandblessure en zal spoedig geopereerd worden. Daarmee is direct duidelijk waarom de Portugezen afzagen van een tijdelijke overgang van Ola John, de concurrent van de onfortuinlijke aanvaller.

Benfica zeker vier maanden zonder concurrent Ola John

De Oranje-international werd na de teleurstellende competitiestart van de Amsterdammers (acht punten uit vijf duels) gezien als de gewenste aanvallende versterking. De Portugese topclub wees het verzoek van Ajax resoluut af nadat afgelopen weekend liefst drie spelers geblesseerd uitvielen.

Behalve vleugelaanvaller Salvio haalden ook Nicolas Gaitán en Enzo Pérez het einde van de competitiewedstrijd tegen stadgenoot Sporting Lissabon (1-1) niet. De afwezigheid van Gaitán, een derde gegadigde voor een rol als linksbuiten, duurt naar verwacht niet al te lang. De 25-jarige Argentijn liep een klein spierscheurtje in de linkerbil op en is naar verluidt drie tot vier weken uitgeschakeld.

Ajax zal het tot de winterstop moeten doen zonder een extra aanvaller. De regerend landskampioen strikte wel Lerin Duarte als opvolger van de vertrokken Cristian Eriksen (Tottenham Hotspur), terwijl trainer Frank de Boer in een vroeg stadium in de persoon van Mike van de Hoorn de vervanger van Toby Alderweireld (Atlético Madrid) naar Amsterdam haalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen