Ajax zet in op Nederlandse aanvaller in buitenlandse dienst

Trainer Frank de Boer hoopt zondag nog een vleugelspits te kunnen begroeten die door Ajax uit het buitenland wordt teruggehaald naar de Eredivisie.

Ajax zet in op Nederlandse aanvaller in buitenlandse dienst

De Boer bevestigde dat hij naast Lerin Duarte nog een flankspeler verwacht te kunnen verwelkomen voor het sluiten van de transfermarkt. De trainer wilde echter niet verder gaan dan dat het gaat om een Nederlander in buitenlandse dienst.

'Meer wil ik er niet over zeggen', aldus de oud-international tegen FOX Sports. Onder anderen Eljero Elia (Werder Bremen) en Ola John (Benfica) voldoen aan dat profiel.

Met Duarte heeft De Boer zijn eerste aanwinst na het vertrek van Christian Eriksen. De middenvelder is overgenomen van Heracles Almelo om het vertrek van de Deense international op te vangen.

Maar Duarte zal zijn plaaats moeten vinden in Amsterdam. 'Hij moet vechten voor een plaats op het middenveld', zei De Boer. 'Hij is creatief en een type Eriksen. Lerin kan dat invullen, maar hij moet niet de nieuwe Eriksen worden. Hij moet wel zijn stempel gaan drukken op het spel van Ajax.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen