Benfica eist miljoenen van Jorge Jesus na 'contractbreuk'

Reacties

De pikante overstap van Jorge Jesus naar Sporting Lissabon komt hem mogelijk duur te staan. Benfica eist zevenenhalf miljoen euro van zijn oude trainer, die deze zomer na zes jaar overstapte naar de stadgenoot en de grote rivaal.

Benfica eist miljoenen van Jorge Jesus na 'contractbreuk'

Benfica denkt recht te hebben op de grote geldsom omdat Sporting de overeenkomst met Jorge Jesus al op 5 juni bekendmaakte, terwijl diens contract bij de landskampioen nog doorliep tot 1 juli. Op het eenzijdig verbreken van de verbintenis stond een boete van zevenenhalf miljoen. Het kamp van de 61-jarige Portugees bestrijdt echter dat er contractbreuk is gepleegd. De overeenkomst met Sporting ging volgens Jorge Jesus' advocaat Luis Miquel Henrique pas in op 1 juli.

Dat is ook de reden waarom Jorge Jesus op zijn beurt nog eist dat Benfica hem zijn laatste maandsalaris betaalt. De Adelaren hebben dat tot dusverre geweigerd om dezelfde reden als het aanspannen van de rechtszaak. Het zou gaan om een bedrag van circa 350 duizend euro. Het jaarsalaris van de succescoach bedroeg naar verluidt vier miljoen euro bij Benfica, twee miljoen minder dan hij nu jaarlijks bij Sporting opstrijkt.

Het vertrek van Jorge Jesus deed ten tijde van de bekendmaking van de deal ook al veel stof opwaaien. Hoewel de flamboyante oefenmeester met Benfica onder meer drie keer kampioen van Portugal werd en twee keer in de Europa League-finale stond, maakte hij er geen geheim van dat zijn hart altijd bij Sporting heeft gelegen. Zijn vader was ooit speler van De Leeuwen, terwijl hijzelf de jeugdopleiding van de huidige nummer drie van Portugal doorliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.