Bendtner zet Arsenal op goede spoor, Chelsea dankt Hazard

Arsenal heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen Hull City, dat eenvoudig werd verslagen door de koploper. Chelsea won een spectaculaire wedstrijd op bezoek bij Sunderland en blijft tweede in de Premier League.

Arsenal - Hull City 2-0
Arsène Wenger, manager van koploper Arsenal, besloot Olivier Giroud rust te geven en gaf Nicklas Bendtner (foto) voor het eerst sinds maart 2011 een basisplaats in de Premier League. Spijt daarvan zal hij niet hebben gehad, want binnen twee minuten zette de Deense spits de thuisclub op voorsprong. Op aangeven van Carl Jenkinson kopte hij raak.

Arsenal was veel sterker dan Hull en nadat achtereenvolgens Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Bendtner, Aaron Ramsey en Mesut Özil goede kansen hadden gemist, besliste die laatste kort na rust de wedstrijd. De van Real Madrid overgekomen spelmaker schoot koel binnen na voorbereidend werk van Nacho Monreal en Ramsey.

Gescoord werd er daarna niet meer in Noord-Londen, waardoor het bij 2-0 bleef. Arsenal heeft nu 34 punten uit veertien duels, waardoor het uiteraard koploper blijft in de Premier League. Hull City heeft zeventien punten en bezet de twaalfde plaats.

Sunderland - Chelsea 3-4
Eden Hazard was op bezoek bij Sunderland de grote man aan de kant van Chelsea, dat moeizaam won bij de hekkensluiter. Na een klein kwartier zette Jozy Altidore na een vrije trap van Andrea Dossena de thuisclub nog op voorsprong; het eerste Premier League-doelpunt van de voormalige AZ-spits namens The Black Cats. Maar halverwege de wedstrijd hadden de bezoekers de achterstand omgebogen in een voorsprong.

Op aangeven van Hazard kopte Lampard de gelijkmaker binnen en de Belg zorgde op slag van rust zelf voor 1-2. Via John O'Shea kwam Sunderland in de vijftigste minuut echter weer op gelijke hoogte, maar Hazard bekroonde zijn geweldige wedstrijd met zijn tweede treffer in de 62ste minuut. Kort daarvoor had Fernando Torres al een enorme kans op 2-3 gemist.

Phil Bardsley leek de wedstrijd in de 84ste minuut te beslissen met een eigen doelpunt, maar twee minuten later was hij ook aan de andere kant trefzeker. Het bleef echter bij 3-4, waardoor Chelsea in het spoor blijft van koploper Arsenal. De ploeg van manager José Mourinho heeft dertig punten uit veertien duels en bezet daarmee de tweede plaats in de Premier League.