Belgische spits Mirallas verkiest Everton boven Arsenal

Premier League-club Everton heeft zich verzekerd van de diensten van Kevin Mirallas. De Belgische aanvaller komt over van de Griekse topclub Olympiakos Piraeus en tekent een vierjarig contract.

Belgische spits Mirallas verkiest Everton boven Arsenal

Mirallas legde een aanbieding van Arsenal, dat op zoek is naar een opvolger voor Robin van Persie, naast zich neer. Everton volgde de Belgisch international al langer. Woensdagavond zat manager David Moyes op de tribune in het Koning Boudewijn Stadion toen de Belgen met 4-2 van Oranje wonnen.

The Toffees maken naar verluidt zo'n zeven miljoen euro over naar Griekenland, iets minder dan de aanvankelijk geëiste acht miljoen. Bij Everton wordt Mirallas ploeggenoot van onder anderen John Heitinga.

Mirallas legt zijn keuze voor Everton als volgt uit: 'Het voordeel van een team als Everton is dat je er misschien meer speelkansen hebt. En samen spelen met Marouane Fellaini zou ook leuk zijn. Ik weet dat dit een grote club is met geweldige supporters. Bovendien is het een club die in staat is om veel wedstrijden te winnen in de Premier League.'

Maandag speelt Everton tegen het Manchester United van Robin van Persie, maar dat duel komt te vroeg voor Mirallas, die zijn profcarrière in het seizoen 2004/05 begon bij Lille en daarna voor achtereenvolgens Saint-Étienne en Olympiakos Piraeus speelde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's