Belgische Clásico loopt finaal uit de hand, Standard neemt maatregelen

Reacties

Geen wedstrijd in België die vuriger beleefd wordt als ontmoetingen tussen Anderlecht en Standard Luik. Donderdagavond speelden de twee erfvijanden weer tegen elkaar, maar over het voetbal ging het weinig doordat de wedstrijd ontsierd werd door gebeurtenissen op de tribunes.

Belgische Clásico loopt finaal uit de hand, Standard neemt maatregelen
© Pro Shots

In de slotfase, bij een 2-0 stand voor Anderlecht, ging het mis in het Lotto Park. Supporters van beide clubs gooiden stoeltjes en vuurwerk naar elkaar. Na een korte onderbreking werd het restant uitgespeeld, aan de score veranderde niets meer. Het is niet voor het eerst dat een wedstrijd tussen paars-wit en de Rouches uit de hand loopt.

Na afloop waren de reacties niet mild. Anderlecht-captain Jan Vertonghen kon er voor de camera van Sporza maar moeilijk begrip voor opbrengen. Het is jammer dat dit erbij hoort. Ik ga niks zeggen over de fans van Standard, want het is bij onze supporters ook gebeurd op Sclessin. Dit helpt niemand. Hopelijk kunnen we naar een voetbal waar dit niet meer nodig is', aldus de verdediger, die zijn hoop nog uitsprak dat het niet tot een verbod op uitsupporters moest komen.

Franky Van der Elst, één van de beste voetballers die België ooit kende, pleitte daar naar aanleiding van de onverkwikkelijke taferelen in Brussel voor het collectief straffen van uitsupporters door hen allemaal te weren. Standard heeft vrijdagochtend zelf ook actie ondernomen: zondag wacht een nieuwe verplaatsing naar Anderlecht, maar de Luikse supporters zijn alvast door hun eigen club geweerd. Een kort communiqué op de website:

'Standard veroordeelt met klem de incidenten die tussen beide supportersclans hebben plaatsgevonden tijdens de match Anderlecht - Standard op donderdag 7 december. Na deze incidenten heeft Standard beslist om preventieve en repressieve maatregelen te nemen en zijn supporters niet toe te laten om zondag 10 december af te reizen naar Anderlecht. De club zal de feiten de komende dagen verder in detail bestuderen voordat er beslist zal worden over nieuwe maatregelen.'

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
5
Cercle Brugge
30
14
5
11
44-34
+10
47
6
Genk
30
12
11
7
51-31
+20
47
7
Gent
30
12
11
7
53-38
+15
47
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Standard Luik
Meer over Standard Luik
Meer Beker van Belgie
Meer over Beker van Belgie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.