Belgische bondscoach naar Standard

Robert Waseige zal zijn contract met de Belgische voetbalbond (KBVB) niet verlengen. Daags voor vertrek met de Belgische selectie naar Japan, liet de bondscoach weten volgend seizoen in dienst te zullen treden als trainer van Standard Luik.

Belgische bondscoach naar Standard

In België was men er steeds vanuit gegaan dat Waseige zijn verbintenis met de bond nog voor vertrek naar het WK zou verlengen. 'Het feit dat Erik Gerets geen trainer meer is van PSV verandert niets aan onze opzet om met Robert door te gaan', zei Karel Vertongen, voorzitter van de technische commissie, nog op woensdagmorgen.

Niet veel later, na het vertrek de Belgische selectie naar Japan, kwam de bond met een persbericht. Daarin liet het weten dat Waseige zich niet kon vinden in het laatste voorstel, zoals hem dat op dinsdagavond was gedaan.

In het persbericht werd bovendien gemeld dat Waseige in dienst zal treden bij Standard. 'Robert Waseige heeft nu beslist om na de Wereldbeker aan de slag te gaan bij Standard Luik. De KBVB wenst hem alle succes toe', aldus het handgeschreven perscommunique.

Ook de eerder deze week bij PSV ontslagen Erik Gerets werd genoemd als nieuwe trainer van Standard Luik. Gerets liet in een eerder stadium trouwens ook al weten ook de functie van bondscoach best te zien zitten.

Bekijk hier al onze video's